Tuesday, August 13, 2013

LAGI INFO TENTANG CETAK BAJU !

Apa khabar my dear customer?? Harap masih tak terlewat untuk Nixx Ent mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua. Mungkin anda sedang dalam mood raya lagi..tapi takpe lah..saya nak update jgk post pasal cetak baju nih.

Untuk pengetahuan, dalam stok kami ade sedikit sahaja t-shirt kosong utk anda pilih. Iaitu seperti berikut :

1- Hitam dewasa = 4 helai
2- Hitam budak = 2 helai
3- Putih dewasa = 3 helai

Stok amat2 terhad..so, sape cepat die dapat ye..huhu

Satu perkara lagi yang ingin saya maklumkan di sini ialah tentang harganya. 

1) T-shirt hitam & berwarna (design saiz kertas A4) = RM25 x t'msuk pos
2) T-shirt putih (design saiz kertas A4) = RM 22 x t'msuk pos

Kos pos RM 10 (guna poslaju).

Kalau berminat bolehlah attach design dlm bentuk JPG, JPEG atau seumpamanya (seeloknya design berukuran satu kertas A4) ke alamat emel niq_nasrieyah@yahoo.com.my. Kemudian anda tunggu shj reply dari kami.

OK...pegi lah sambung balik makan kuih raya tuh...tapi sambil makan jgn lupa Nixx Ent ye. INGAT CETAK BAJU, INGATLAH NIXX ENTERPRISE. Jumpa lagi, Assalamualaikum :D

JOM LIKE PAGE FB BARU KAMI !!




 


Sunday, July 28, 2013

CARA2 ORDER

1> PILIH T-SHIRT ( IKUT WARNA DAN SAIZ )
      |
      |
      V
2> EMEL DESIGN YG DIKEHENDAKI
                    |              
      |
      V
3> BAYAR ( BANK IN OR TRANSFER )
          |     
     |
     V
4> KAMI POSKAN BRG

Thursday, July 4, 2013

Perniagaan Mencetak Baju


Assalamualaikum...
.....dan salam sejahtera seme. Tup tap tup tap masa berlalu, sekarang da nak raya lagi...hoho. Maknanya hampir setahun Nixx Ent tak mengupdate blog yang cantek ini.

Kini, Nixx Ent. melangkah setapak lagi ke hadapan. Kenape sy kata begitu?  Ini kerana Nixx Ent akan menambah satu lagi jenis perkhidmatan iaitu mengambil tempahan mencetak t-shirt.

Kami masih baru dan merangkak-rangkak utk memulakan bisnes cetak baju nih. Maklum la banyak yg kami tak tahu dan masih banyak yg perlu dipelajari. 

Mula-mula memang laa rasa susah. Insya Allah, lama-lama nanti harapnya akan menjadi senang. Rumah pon sekarang tgh renovate. Bukan apa...utk buat tempat letak mesin Heat Transfer Printing. Tengah kelam kabut sebenarnya sekarang nih. Uhh....harap2 cepat laa siap. Tak sabar nak start bisnes yang masih baru nih ( bagi saya laa).

Kepada Tuhan didoakan semoga semua urusan dipermudahkanNya dan setiap usaha di berkatiNya jua. Insya Allahu Taala.Amin. 

Pada masa akan datang atau masa yg terdekat ini sy akan terus mengupdate tentang bisnes cetak baju nih. Contoh gambar, design, dan harga akan sy upload kat blog nih. Tunggu ye!

OK laa...utk bulan Ramadhan yg bakal menjelma tak lama lagi...Nixx Ent ingin ambil kesempatan ini utk mengucapkan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA ....semoga amalan kebaikan kita diterimaNya. Amin. Wassalamualaikum. :D

Tuesday, August 28, 2012

UPDATE2 ..!!


ASsalaaam..hai seme..x terlambat rasenya utk kami di NIXX ENT mengucapkan SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR BATIN..manalah tahu sepanjang kami berblog nie ade tersilap kata terkasar bahasa tersinggung kat mana2...harap dimaafkan.

Di kesempatan ini Nixx Ent ingin memaklumkan bg mereka yg masih tak tahu lg..iaitu order form (klau nak menempah rubber stamp kami)..ade di bahagian bawah sekali blog nie. Dah nape x letak kt atas jer kan senang?? Hehe.. mungkin ade yg menanyakan begitu..Sebabnya kami x nak sama & terikut2 ngan org lain. Bagi kami biar customer dpt maklumat n info yg secukupnya dulu baru buat keputusan untuk mengorder. OK. ada paham..?

Makan kuih raya bersama jiran,
Jangan sampai tercekik pula,
Hari ini kita bermaaf-maafan,
Lupakan segala nista dan sengketa....bai

Friday, May 4, 2012

contoh2 chop yg terkini..





______________CLICK THE IMAGE TO ENLARGE______________

Friday, March 9, 2012

WHAT U SHOULD KNOW ABOUT "POCKET STAMP"






Ia dinamakan Pocket Stamp kerana saiznya yang kecil muat untuk dimasukkan ke dalam poket. Dakwatnya tersedia, ringan dan boleh dibawa ke mana-mana.

Cara guna amat mudah :

1- Buka penutup
2- Tolak slide
3- Cop

Harganya : (tidak termasuk pos)

1 baris ayat = RM 16
2   "    "   = RM 18
3   "    "   = RM 20
4   "    "   = RM 22
5   "    "   = RM 24

Poslaju tambah RM 6
Posdaftar tambah RM 3

Ada dua kelemahan P.S. :

1- xde jenis bulat
2- xde saiz yang sangat besar

BTW, anda pasti berpuas hati jika menggunakan P.S. kerana tulisan yang kemas, bersih dan cantik, selain daripada kelebihan-kelebihan lain yang telah dinyatakan seperti di atas...

=)

Thursday, March 1, 2012

CARI KAMI DI FACEBOOK!

As salam seme,
Lamanya x update blog nih..da bersawang hihi. Apa pun, Nixx Ent la ni semakin active di facebook. Ce nengok di sebelah kanan anda, so klik jer iklan page kami di fb. Kami jemput anda seme untuk LIKE page kami..hii tima kasih pada mereka yg sudi..Nanti sy belanja anda makan2..tempat : di dapur rumah anda...masak sendiri makan sendiri...  :p...jgn marah gurau jer.

OKEH...jumpa lagi ya..