Thursday, January 19, 2017

5 Perkara Yg Patut Anda Tahu Tentang Nixx Enterprise


  1. Pemilik syarikat Nixx Enterprise adalah seorang perempuan. Namanya Nik Nasriah binti Nik Malek. Sebelum ini ada yg x tahu, ketika berurusan customer panggil sy Encik. 
  2. Tempoh yg paling cepat dapat disiapkan satu unit cop adalah selama 1 jam. ( Itupun kalau sekali buat dah jadi). Kadang2 kami terpaksa menghadapi risiko cop x jadi. ( Walaubagaimanapun sejak guna mesin rubber stamp yg baru ni tak ada lagi masalah tersebut).
  3. Perniagaan oleh Nixx Enterprise dilakukan di rumah sendiri sahaja ( bukannya di kedai ). Mesin dan peralatan membuat rubber stamp semuanya terdapat di rumah. 
  4. Bagi customer yg inginkan express service ( siap cepat ) iaitu 1 @ 2 jam siap akan dikenakan caj sebanyak RM5 atas setiap tempahan.
  5. Untuk mencari lokasi kami, taip nixx enterprise search google map. Rumah kami berdekatan rumah anak yatim darul yusuf, belakang bengkel kereta nik nazim, pagar hitam dan ada banner kat depan.
Kalau anda musykil dan ada lagi yg anda ingin tahu ttg kami...whatsapp jer k.
~~0139743885~~

Thursday, December 22, 2016

Pocket Stamp Plus 20



Bismillah.., Selamat malam..ish,,mata ni susah plk nk lelap....OK...straight to the point.
Yg mcm ni sesuai nk letak

  • nama & nom ic
  • nama & nom tefon
  • nama sahaja
Saiz ukuran tapak ialah 14 x 38 mm ..ink biru. Harga RM 25...tambah kos pos RM8 (semenanjung), RM12 (sabah sarawak).

Boleh pilih nak casing kaler ape..hijau/hitam/biru gelap.

Jika berminat boleh WASSAP sy, taip:


  • PS_PLUS_20 hantar ke 0139743885
OK...kesayangan sekalian. Apalagi, wassap sekarang!!

Tuesday, November 29, 2016

Cop Nama Anak Di Buku Sekolah

Assalamualaikum..,

Sesi persekolahan yg baru akan bermula x lama lg. Bg mereka yg mempunyai anak yg masih bersekolah tentu sibuk utk membuat persiapan anak2 mereka

Apa kata sy cadangkan anda tempah cop dgn Nixx Ent. -nama satu @ dua baris anak anda utk cop di buku2 tulis, buku teks, buku rujukan dll. Ianya utk memudahkan kerja dan menjimatkan masa dan tenaga.

Boleh pilih samada nak cop biasa atau pocket stamp. Biasa- RM 9 @ RM 10 (alahai murahnya). Pocket stamp - RM 25 @ RM 30 (walaupn harga cantik tp puas hati pakai)

Psst....free gift tinggal satu jer lg. Rugi x grab skrg.... :)

Contoh cop:-


Saturday, November 19, 2016

Follow Us On Instagram !!



Cari kami di ig....kami guna nama nasrieyah. Jangan lupa follow k

TQVM~hugs~

Saturday, October 15, 2016

Jom Like!

Assalamualaikum.....entri kali ni ringkas jer. Sbb jap lg sy nak keluar pula. JOM LIKE page fb kami. Taip rubberstampnixxent dan jadilah peminat setia kami, hahaha.

In shaa Allah, page akan sentiasa diupdate dari semasa ke semasa. Dan Alhamdulillah fan kami dah mencecah 500 org lebih.....semoga akan meningkat lagi. 

OK....nanti kita sambung ye...Assalamualaikum.

Saturday, October 1, 2016

SALAM MAAL HIJRAH 1438H dari Nixx Ent...

Assalamualaikum wbt.....

Hai, apa kabarr semua?? Perghh....lamanya x hapdet blog ni......bukan setakat bersawang....dah nak roboh dah pun.....hihi.....

OK....back to topic....Salam Maal Hijrah 1438H....sempena Tahun Baru Hijriah, Nixx Ent juga melakar sejarah baru ( ceh ayat ) dgn pembelian sebuah mesin rubber stamp yg baru berharga RM ????.....:p

Semoga selepas ini perniagaan kami akan semakin berkembang maju dan yg penting DIBERKATI ALLAH....

Ada ura2 nak bg free gift bg setiap tempahan rubber stamp....istimewa sebagai menghargai pelanggan kami. In shaa Allah....Tp cuma terhad kpd 5 org pelanggan pertama sahaja bermula minggu depan.....:)

So, siapa cepat dia x lambat...ehh silap...siapa cepat dialah yg dapat...huhu



Setakat ni dulu posting kali ini..panjang umur Jumpa lagi ;):)

P/S: Kalau nak order rubber stamp just isi order form di bhg bwh blog ni ataupn wassap sy di 0139743885.

Tuesday, August 13, 2013

LAGI INFO TENTANG CETAK BAJU !

Apa khabar my dear customer?? Harap masih tak terlewat untuk Nixx Ent mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua. Mungkin anda sedang dalam mood raya lagi..tapi takpe lah..saya nak update jgk post pasal cetak baju nih.

Untuk pengetahuan, dalam stok kami ade sedikit sahaja t-shirt kosong utk anda pilih. Iaitu seperti berikut :

1- Hitam dewasa = 4 helai
2- Hitam budak = 2 helai
3- Putih dewasa = 3 helai

Stok amat2 terhad..so, sape cepat die dapat ye..huhu

Satu perkara lagi yang ingin saya maklumkan di sini ialah tentang harganya. 

1) T-shirt hitam & berwarna (design saiz kertas A4) = RM25 x t'msuk pos
2) T-shirt putih (design saiz kertas A4) = RM 22 x t'msuk pos

Kos pos RM 10 (guna poslaju).

Kalau berminat bolehlah attach design dlm bentuk JPG, JPEG atau seumpamanya (seeloknya design berukuran satu kertas A4) ke alamat emel niq_nasrieyah@yahoo.com.my. Kemudian anda tunggu shj reply dari kami.

OK...pegi lah sambung balik makan kuih raya tuh...tapi sambil makan jgn lupa Nixx Ent ye. INGAT CETAK BAJU, INGATLAH NIXX ENTERPRISE. Jumpa lagi, Assalamualaikum :D

JOM LIKE PAGE FB BARU KAMI !!